Zgodba o kroni miss Slovenije

Zgodba o kroni miss Slovenije

Oblikovalka nakita Marjeta Hribar oblikovalka krone Miss Slovenije 201 in krone Miss Slovenije 2018 uporablja lokalne naravne prvine Slovenije. Njeno delo je usmerjeno v promocijo nacionalne kulturne in naravne dediščine ter lokalnega nevidnega in nekonvencionalnega materiala, ki ga doslej še niso uporabljali na ta način.

KUOLMi je lokalno ime za premog, saj se uporablja kot glavni material blagovne znamke.

Miss Eko Slovenije 2017 Prva krona je bila oblikovana za Miss Eko Slovenije 2017, Tamara Fišter. Tema je bila ekologija, zato je oblikovalka uporabila staro razbito steklo domače steklarne Steklarne Hrastnik in svoj dizajn zaključila z elementi premoga. 

Crown of Miss Eco Slovenia 2017, Tamara Fišter

Miss Slovenije 2018

Druga, krona Miss Slovenije 2018 Lara Kalanj>, je bila zasnovana z uporabo premoga kot glavnega materiala, saj je bila okronana na specifičnem območju države – Zasavju, ki je specializirano za premogovništvo.

Miss Slovenia 2018, Lara Kalanj

Zato je oblikovalec uporabil premog kot glavni navdih in za glavno temo krone poskušal upodobiti lik domačinov. Uporaba premoga je bilo inovativno načelo ponovne uporabe nečesa, kar je premogovniška regija izgubila z zaprtjem rudnikov, s čimer je premog dobil nov namen in vizijo v prihodnosti.

Crown of Miss Slovenia 2018, Lara Kalanj

Miss Slovenia 2019

Letos je bila miss Slovenije okronana v različnih regijah Slovenije, ki se imenujejo Bela krajina. Pomen imena je Bela pokrajina, zato je bil navdih za krono Miss Slovenije 2019 (Miss Špela Alič).

Marjeta je uporabila prejšnji material kot podlago za krono in poskušala uporabiti nove materiale, ki so predstavljali Belo krajino. V sodelovanju z domačo umetnico Andrejo Lukanič je za glavni poudarek uporabila naravno obarvan les breze. Znamenita reka Kolpa, ki je glavna turistična atrakcija na tem območju, je bila navdih za uporabo sladkovodnih biserov v kroni, zadnji del pa je bil narejen z uporabo premoga, v prihodnosti pa bo vsaka naslednja krona združila različne materiale, ki predstavljajo Slovenijo v svoji edinstvenosti. način.

Crown of Miss Slovenia 2019, Špela Alič

Oblikovalka Marjeta Hribar s svojo blagovno znamko KUOLMi je Slovenijo zastopala tudi s svojim reprezentativnim darilom za dobrodelni dogodek v okviru programa tekmovanja za miss sveta.

Representative gift of Miss Slovenia

Nazaj na spletni dnevnik